Acıpınar Ortaokulu

Vizyon: Her yeni düşünce bir uygarlığın,her eğitimli insan cağdaş ve güclü bir Türkiyenin müjdecisidir.Geleceğin Türkiyesini güneş gibi aydınlatmak,yıldızlar kadar yükseltmek ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak, bilimin ışığında yürümek için el ele vermek. Atatürk ilkelerinin ışığında,milli eğitimimizin temel amaçları doğrultusunda milli ve manevi değerlerimize bağlı,aydın fikirli,çağdaş düşünceli sorumluluk duygusu gelişmiş,kendine güvenen 21.Yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda yetişmek üzere orta öğrenime öğrenci yetiştirmek için varız.

Misyon: Biz,Acıpınar ortaokulu olarak; -Bütün öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak -Onların bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve gözeterek bilgili,becerili ve kendine güvenen bireysel olarak yetişmelerine fırsat tanımak, -Öğrencilerimizi daha özgür sınıf ve daha özgüre okul ilkelerine uyarak eğitip geliştirmek, -Öğrencilerimizi bilgi toplumunun ve teknolojinin gereklerine uygun yetişmeleri için var gücümüzle çalışmak, -Okulumuzun eğitim çalışmalarını bilimin ve insanlığın ortak değerlerinden yararlanan kendini geliştiren ve toplumu ileri götüren güç olarak yetiştirmek -Öğrencilerimizi,öğretmenlerimizi,yöneticilerimizi ve velilerimizi 21.yüzyıla hazırlamak, -Çağdaş uygarlık yolunda bilimi yol gösterici olarak görmek, -Okulumuzda bir atılım,bir değişim oluşturarak okul toplumunun gelişmesini sağlamak için varız ve çalışmaktayız.

Başarılar:

Saatler: 08.20-15.15
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI
Proje Çalışmaları: SODES´LE BİR HAYAL BİN UMUT

WEB - https://acipinarortaokulu.meb.k12.tr

Adres - ACIPINAR KASABASI / AKSARAY

Yerleşim Yeri - Acıpınar / Aksaray

Adres - ACIPINAR KASABASI / AKSARAY

Ulaşım Köy servisi ve özel araçlarla

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 18 km´dir.